U Sky aplikaciji je poznata kao Griselda. U Zenici kao Aida Halać, vijećnica u Gradskom vijeću. Trenutno je, po rješenju Suda Bosne i Hercegovine, u pritvoru jer postoji osnovana sumnja da je prala novac za narko kartel Edina Gačanina Tita. Aida Halać je prva rodica Davida Cufaja zvanog Raul koji je u Peruu uhapšen zbog krijumčarenja preko dvije tone kokaina za kartel Tito i Dino. Neposredno pred početak predizborne kampanje 2020. godine, tačnije 10 avgusta 2020. godine, Edin Gačanin Tito je naredio Adnananu Smajloviću zvanom Pepi da Aidi Halać preda 25 hiljada maraka. Griselda je članica stranke BHI zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića za kojeg Edin Gačanin Tito 2020. godine u aplikaciji Sky piše: “U Zenici gradonačelnik drži sve , on je bio SDA pa im leđa okrenuo. SDA gubi Zenicu , jer je ovaj prišao NiP-u.“.

Damir Nikšić, aktuelni zastupnik u Parlamentu FBiH će, naravno, reći da je ovo slučajnost te da on uopće ne poznaje pritvorenu Griseldu.

Na fotografiji se nalazi Aida Halać u društvu sa Jasminom Imamovićem i Benjaminom Karić. Iza nje se nalazi Damir Nikšić. Na prvi pogled obična fotografija na kojoj je Nikšić sasvim slučajno u kadru, ali položaj njegove lijeve ruke, kojom ne drži mobilni telefon, i kojom nešto išareti (pokretima naprijed-nazad kao da zavrće sijalicu), u potpunosti raskrinkava njegovu indirektnu poveznicu sa Aidom Halać i kartelom Tito i Dino.

Nikšićeva lijeva ruka, kao da se vrti naprijed nazad. Ujedno i tajni znak kartela

Upravo ta lijeva ruka asocira da Damir Nikšić izdaje upute Aidi Halać, što potvrđuje njihovu indirektnu vezu i indirektnu vezu Damira Nikšića sa kartelom Tito i Dino. Postavlja se pitanje na šta Nikšić aludira tom lijevom rukom, šta snima moblinim uređajem i da li uopće i snima, da li navodi Griseldu da se uslika sa još nekom političkom figurom, ili možda da bježi jer dolazi policija?

Svaka sumnja u odgovore na ova pitanja nije slučajna.