Zlatan Begić potpredsjednik Demokratske fronte svojom objavom na društvenoj mreži X (bivši twitter), uzburkao je kaolicione duhove.

Objavom kako se projekat Crystalico finansira novcem kartela i kako za projekta stoji Adnan Smajlović Lepi a koji je uhapšen u zadnjoj akciji kodnog naziva “Black tie 2” Begić je in/direktno napao sarajevskog arhitektu, a ujedno i predsjednika KO SDA Sarajevo Faruka Kapidžića.

Znajući da je Kapidžić autor projekta, a čija se vrijednost mjeri stotinama miliona KM, Begić je poslao poruku Kapidžiću da još jednom razmisli da li želi biti kandidat na predstojećim izborima za načelnika Općine Centar.

Poznata je činjenica da Demokratska fronta ima kandidata za načelnika Općine Centar te Begić na ovaj način želi da mu očisti put i spriječi Kapidžićevu kandidaturu.

Kao neko ko dolazi iz Tuzle, Begić je dobro upoznat sa detaljima Crystalico projekta te s kim je Kapidžić dogovarao ovaj unosan posao te koji iznos je naplatio za izradu kompletne projektne dokumentacije.

Nekoliko izvora iz SDA nam govori da Kapidžić ima namjeru da uzvrati na Begićeve izjave te da je stava da SDA mora imati kandidata za načelnika u Općini Centar.